Home > Samen op het Plein

Samen op het Plein

Geluidssysteem tijdens ‘Samen op het plein’ officieel in gebruik

Op zaterdag 21 mei kunt u weer genieten van ‘Samen op het plein’. Op het Waag- en Canadaplein treden dan maar liefst twintig verschillende bands en orkesten op. Voor ieder wat wils. Genoeg reden om te komen natuurlijk, maar er is meer. Het nieuwe geluidssysteem voor de binnenstad wordt tijdens het evenement namelijk officieel in gebruik genomen.

Evenementen horen bij een bruisende binnenstad. Alkmaar is een echte evenementenstad en daar zijn we trots op. Bij evenementen hoort ook geluid. Dat begrijpt iedereen. Hoe er met geluid wordt omgegaan is wel erg belangrijk. Geluid kan namelijk ook tot overlast leiden. Daarom zijn er met betrokkenen goede afspraken gemaakt over wat wel en niet is toegestaan.

Om er zeker van te zijn dat deze afspraken ook nageleefd worden, werd er tot nu toe gewerkt met aparte geluidsmetingen. Bijvoorbeeld als iemand een klacht had of bij grote evenementen.

Dit is met het nieuwe systeem niet meer nodig: het meet namelijk constant het geluidsniveau. Dit schept duidelijkheid voor alle betrokkenen. Zowel voor omwonenden als voor de organisatoren van evenementen. En er kan direct ingegrepen worden. In andere steden is het systeem al in gebruik genomen en zijn de reacties erg positief.

Kom dus ook langs op 21 mei, geniet van de muziek en maak kennis met het nieuwe geluidssysteem.